top of page

Mistrovství Republiky v Břežanech


Náš poslední závod podzimní sezóny byl ten "úplně nejvíc" hned v několika směrech - jednak to bylo mistrovství republiky na střední trati, tudíž vyvrcholení závodů "na suchu".

No a taky naše nejoblíbenější Břežany, kde je aktuálně nejlepší midová trať v republice a zároveň večerní části patřívají už klasicky k těm nejvydařenějším. Večer s živou hudbou, kterou zajišťují mašeři "sami sobě", mívá neopakovatelnou atmosféru.

Kluci pořadatelští byli naštěstí připravení na všechno, i na příšerný celopáteční slejvák. Od rána do sedmi do večera trať i stake-outové louky zalívaly obrovské přívaly vody, což samozřejmě všechno okamžitě měnilo v bahno. Na příjezdu na nás už prozíravě čekal traktor, takže jsme se jen zařadili do kolony čekající na odtah a pak nás obětavý pan traktorista uložil s autem i vlekem najednou až na vybrané parkovací místo na louce. Déšť se stejným způsobem vyřádil i na trati a krásně krosovou trať v délce 13,5 km ještě trochu okořenil.

Víťa do poslední chvíle váhal, kolik psů úměrně terénu zapřáhnout. Nakonec si navzdory zdravému rozumu vzal desítku. nezabil se a vyhrál. Takže mu opět musím říkat Mistře :D

Já jsem se s Bemboškama na koloběžce snažila hlavně nerozbít. To byl celej plán. Prostě to nějak přežít. Takže tam, kde ostatní frčeli jak blázni, já po psech řvala svoje monotónní "pomalu!!!". Díky tomu ale na závěrečné louky vyskočili naprosto neunavení a v neděli jsme si fikli famózní stíhací jízdu dvojice před námi. Bohužel naše luxusní jízda pro Bembošky skončila okamžikem, kdy kamarády dohonili a vůbec nechápali, proč by je měli předbíhat a tím pádem je opustit. Průjezd dlouhou cílovou rovinkou byl vyloženě pro diváky, vypadalo to na tuhej boj "hlava hlava", adrenalin cákal, diváci fandili... až na jedinej detajl - Bemboškové jaksi byli se svojí pozicí vedle kámošů naprosto spokojení a nehodlali na ní nic měnit :D Výsledkem bylo celkové 4. místo, jedinou vteřinu za bednou. A neunavení Bembelánci, kteří dalších půl hodiny na stake-outu předváděli svoje bratrské bitvy, protože byli krásně nabití, veselí a děsně spokojení sami se sebou :)

Velký díky patří našim partnerům. Biovetě, Trimmu, VP Agru a Trixie, díky nim se nám jezdí snáz a radostněji :) Díky!













118 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page