top of page

Vydařený start do nové sezóny


Červený Kostelec 2023


Letos jsme přípravy na sezónu nestíhali ještě o něco víc, než obvykle. Díky tomu na první závody vyrážíme až v druhé půlce října do Červeného Kostelce. Místní trať je hlavně pro mladé psy velmi technicky náročná, k hromadě odbočování se přidává i spousta civilizačních prvků. A ty si mlaďoši nemají doma kde nakoukat, vždyť z tréninků znají jenom šišky a pařezy. Nebo sem tam traktor. Takže do Kostelce jezdíme víc než psí těla potrénovat jejich hlavy. Naše hlavy to mají jako wellness pobyt, po všech přípravách vždycky krásně zrelaxujeme u libé meditační hudby kapely Řezníci 😊.


Víťa zapřahá obligátně osm psů (víc na sprintu nesmí), já z bezpečnostních důvodů jen čtyři – přeci jen je to nejen můj první závod na káře, ale i první závodní zkušenost Helči a Mariánky. Víťa zasvěcuje do krás závodění ročního Kaziho a Tetína.


V sobotu je léto. 23 stupňů, chodíme v tričkách, startujeme v poledne. Na musheráku je nám doporučeno pojmout tohle kolo jako letní pouťák, závodit se bude v neděli, kdy má být podzim. Já se tím rozhodně řídím a mojí partičku si provedu tratí opravdu pomaličku a bezpečně. Holky si v klidu prohlídnou všechny novinky a do cíle dorážíme sice za dlouho, ale naprosto spokojený. Tam na nás čeká vynervovanej Víťa – podle jeho propočtů jsme měli být v cíli už dávno, takže stihne vymyslet deset černejch scénářů, co všechno se nám na trati stalo. Moc nechápe mojí naprostou spokojenost s průběhem :D On si trať prolítnul, sice taky s ohledem na počasí, ale v podstatně vyšší rychlosti než my. Kazimu se sice nelíbil reprák v cílové rovince, který mu hlučel přímo do obličeje, ale jinak to taky zvládli krásně.


V neděli počasí dodrží slib a je skutečně podzim. Díky tomu, že je kemp na břehu rybníka, si užívám nádherné romantické ráno – nad vodou pomalu stoupá podzimní slunce, prosvěcuje páru, kachny se pomalu vynořujou a zase mizí v oparu.. Teplota je o hodně, ale o hodně níž než včera, pro psy super. Takže si to jdeme užít. Víťa to opět namastí, psi to i po včerejším svižnějším běhu zvládnou úplně v pohodě a udrží včerejší první místo. Já nechám svojí čtveřičku taky běžet co hrdlo ráčí, a ono ráčí 😊 Arnoštek coby hlavní kormidelník tohohle víkendu řídí s neskutečným zápalem, je hrozně důležitej - trochu ho podezřívám, že se před holkama kapánek vytahuje. Užiju si to maximálně, všichni psi běží luxusně, do cíle přijíždím na euforickém obláčku. Taky udržíme včerejší pozici, tj. druhé místo v naší kategorii.


Tenhle víkend se fakt vydařil.












Taky sis našláp? Našláp...

Když máte supr fotku z vyhlášení :D




114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page