top of page

Zásadské sprintování

Aktualizováno: 25. 2. 2022



Letošní zima nám opravdu nepřála a my se stále dokola potýkali s nemožností trénovat. Buď byl led nebo obleva nebo led. Zrušili jsme tedy účast na všech delších závodech, před námi zbyl jediný - Mistrovství republiky ve sprintu. I s tím to bylo stran počasí lehce nahnuté, nakonec ale konečně zafungovalo štěstí a umožnilo nám si peckovej víkend v Zásadě za úpatí Jizerek užít na maximum.

Perfektní technické tratě, plné ostrých zatáček, intenzivních sjezdů a výjezdů, to nás všechny prostě bavilo. K tomu počasí jak z katalogu cestovky, díky kterému (a díky zmáknuté medializaci závodu) nám fandily špalíry diváků na startu i na trati. Pro psy to byla velká změna po našich liduprostých loukách a lesích.

Těsně před startem v lidské části našeho týmu panovala značná nervozita, přeci jen to byly první závody na sněhu po 3 letech, pro spoustu psů vůbec první v životě. Miláčci se ale překonávali, bylo to super. V lyžařské části týmu se to teda neobešlo bez série pádů, které svojí krkolomností rozhodně strčily do kapsy i slavnou scénu ze Sněženek a machrů. Ve spřežení se zase spíš než se soupeřem bojovalo s vlastníma saněma, resp. jejich brzdou. No, ten trénink prostě chybí ve všech ohledech.

Na trati i v cíli na některé oběti čekala televize, jejichž vystoupení pak vysílala ve večerních zprávách. Vy si je můžete pustit v odkazu: https://tn.nova.cz/…psu

Nakonec z tý vší srandy byla i hezká umístění, přivezli jsme si Mistra a Vícemistra republiky a spoustu krásných fotek :)





21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page